Geek-Nieuws!

Mighty max was de max!

Als kind was ik gek op Mighty Max. Dit oude speelgoed ligt nog steeds uitgestald in mijn podcot. Daarom even een terugblik op de reclames die destijds tijdens de kerstperiode op de kids werden losgelaten. Zou ik er nog zo eentje onder de boom kunnen vinden dit jaar?

Netflix blijft maar geven: Masters of the universe komt eraan in 2020.

The Witcher komt onze huiskamer binnen op 20 december. Ben jij er klaar voor?

Ghostbusters: Afterlife onthuld.

When a single mom and her two kids arrive in a small town, they begin to discover their connection to the original Ghostbusters and the secret legacy their grandfather left behind....

The Witcher Serie - Final Trailer;

Death Stranding Final Trailer;

Game Of Thrones prequel - House of the Dragon aangekondigd!!!

Nieuwe Nintendo Switch Trailers

Nieuwe trailer - Star Wars The Rise of Skywalker

Facts Fall edition has come and gone - Het was top!

Even ontsnappen aan stress? Ga naar je eigen boerderij in Stardew Valley.

Nieuwe Gigantamax Vormen onthuld.

Nieuwe beelden van Luigi's Mansion 3:

Maak je op 15-10 klaar voor The Witcher op Switch...The Switcher 😜

Wat te lezen deze Halloween?

Oktober is de maand bij uitstek om lekker onderuit te zakken in de zetel met een griezelig boek dat je helemaal in de Halloween-sfeer onderdompelt. Voor wie nog op zoek is naar dat ene leuke boek; look no further! Dit zijn mijn leestips die je gegarandeerd zullen doen rillen van plezier!

Hoe doen ze dat toch met de poppen in The Dark Crystal?

The dark crystal - puppeteers chat about bringing puppets to life.mp4

Ga als de bekwame monsterjager Geralt of Rivia op een duister fantasy-avontuur in The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition, dat op 15 oktober wordt uitgebracht.

Ga met de Luminary op een legendarische reis door het prachtige Erdrea. DRAGON QUEST XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition is nu verkrijgbaar!

Bezoek de Nintendo stand op 19 of 20 oktober tijdens Facts!

Beleef samen met onze groene held op sokken een geestig avontuur en red Mario en zijn vrienden in Luigi's Mansion 3, dat op 31 oktober naar de Nintendo Switch komt! Doorkruis de eigenaardige etages van een griezelhotel, neem het op tegen spoken en los paranormale puzzels op.

Kids tv uit de jaren 80;

Top 25 80's childrens tv intro's.mp4

Stranger Things 4 Aangekondigd.

ST4.mp4

Speel de klassieke Dragon quest games nu op switch

Wat te lezen deze herfst-->

10 september - Een tipje van de sluier...

Een Tipje Van De Sluier.mp4

Fantasyliefhebbers opgelet: cultklassieker 'The Dark Crystal' heeft een vervolg in serievorm. Herbeleef de jaren tachtig, maar dan met een flinke laag CGI eroverheen.


Voor de fantasyleek, of voor wie de jaren tachtig niet bewust heeft meegemaakt, is een kleine introductie niet overbodig. In 1982 maakte Jim Henson, de beroemde poppenspeler en bedenker van ‘The Muppets’, de fantasyfilm ‘The Dark Crystal’. Hierin schiep hij een duister universum dat qua weidsheid niet onderdoet voor ‘Lord of the Rings’, en waarin creaturen rondlopen als Gelflings, Skeksis en de kleine, aandoenlijk brabbelende Podlings.


In de loop der jaren groeide de film uit van een bescheiden succes tot een ware klassieker. Regelmatig werd gesproken over eventuele vervolgen, maar afgezien van een boekenreeks en een videospel kwam het daar niet van – tot Netflix twee jaar geleden een prequel aankondigde, geproduceerd in samenwerking met The Jim Henson Company. Nu is er dan eindelijk ‘The Dark Crystal: Age of Resistance’, met een indrukwekkende speelduur van tien keer zestig minuten.


Het eerste wat opvalt, is hoe trouw de makers zijn gebleven aan hun bronmateriaal. De nieuwe serie ademt de sprookjesachtige sfeer van haar voorganger en vertelt het verhaal dat aan de originele film voorafging: dat van de boosaardige Skeksis, die het land Thra en diens inwoners overheersen met behulp van een magisch kristal. Voor erg veel ethische nuance is daarin geen plaats: de goeien zijn goed, de slechteriken zijn slecht. Dat is bovendien evenredig terug te zien in het uiterlijk van de wezens: hoe gemener, hoe lelijker, wel zo overzichtelijk.


Wie niet bekend is met het oorspronkelijke verhaal (of met de wetten van het fantasygenre) zal tijdens de eerste aflevering even door moeten bijten: er wordt een hoop informatie op de kijker afgevuurd over de regels en de geschiedenis van dit wonderlijke universum. Wie zich kan overgeven aan de overdadige uitleg wordt echter beloond: eenmaal op gang meandert het verhaal vol spanning voort.


Wat het visuele betreft dringt zich regelmatig dat beroemde citaat van Dolly Parton op: ‘Het kost een hoop geld om er zo goedkoop uit te zien.’ In ‘The Dark Crystal: Age of Resistance’ zijn de decors voor een groot deel met computer in elkaar gezet. Het resultaat is kleurrijk en vaak suikerzoet: je waant je regelmatig in een in lsd gedrenkte Efteling-attractie, die er schitterend uitziet maar de edelkitsch niet schuwt.


Bij de vormgeving van de poppen is ervoor gekozen trouw te blijven aan de originele film, wat zowel een lovenswaardige keuze als een gemiste kans is. Voor de liefhebbers van het traditionele werk van Jim Henson zijn de figuren een feest van nostalgie, maar voor de moderne fantasy-kijker is het contrast met de overige vormgeving te groot: hoe oogstrelend ontworpen ook, de personages blijven poppen met het gezichtsuitdrukkingsvermogen van een Opel Corsa. Dit maakt het overbrengen van emoties en daarmee het opwekken van inlevingsvermogen niet makkelijk. Wie zich hieraan niet stoort – nogmaals: even doorbijten – kan zich aan deze nieuwe ‘The Dark Crystal’ menig uur laven.

Ik kijk er al naar uit om over de originele film een aflevering in te blikken!


The Dark Crystal Netflix.mp4

The Dark Crystal Netflix Trailer

10 september - Stranger Things boeken???

Toen ik gisteren aan het grasduinen was in mijn lokale boekenwinkel ontdekte ik dat er blijkbaar twee Stranger Things boeken zijn uitgegeven.

Daar ik verzot ben op deze in nostalgie gedrenkte Netflix reeks, kan ik niet anders dan de boeken een kans geven. Ik ben alvast heel erg benieuwd!

Wil je de boeken ook eens lezen? Kijk dan eens op de downloadpagina.

Veel leesplezier!

08 september - De Aflevering over Harry potter gaat live!

28 Augustus - De Aflevering over Banjo Kazooie gaat live!

15 Augustus - oude schatten!

13 Augustus - Nieuwe Mics gekregen!

07 Augustus - De eerste aflevering van The NostalGeek Podcast gaat live

received_360424658231553.mp4
VID-20190807-WA0017.mp4

29 Juli 2019 - Eindelijk... iTunes keurde mijn podcast goed!


16 Juli 2019 - The Nostalgeek heeft een klein helpertje bij!


21 Juni 2019 - Nostalgeek is nu beschikbaar op Spotify!!!!