The Episodes:

Stephen King's IT

De allereerste aflevering van de podcast neemt je mee naar de donkere diepten van een klein stadje in Maine. In de riolen van Derry waart een wezen rond dat zich elke 27 jaar voedt met het vlees van onschuldige kinderen.

IT, een boek van meesterverteller Stephen King, maakte op mij een diepe indruk toen ik het voor het eerst als tiener las. Laten we onze angsten onder ogen zien, en terug gaan naar waar de clown ons wacht...


Gast: Michael Ghequière.

Harry Potter

Terwijl ik nog steeds wacht op de brief die me zal uitnodigen om les te volgen aan Hogwarts, lijkt het me geen slecht idee een aflevering op te nemen over deze fantastische boekenreeks.

Samen met mijn gast bekijken we de hele Harry Potter saga en mijmeren we over hoe het was om deze boeken voor het eerst te lezen. Hoe was het om midden in de nacht in de rij te staan, wachtend op je beurt om eindelijk dat laatste deel te kunnen verslinden? Hoe liep het af voor Harry, Hermione en Ron?

Neem met ons de trein terug naar deze prachtige tijd; Accio Podcast!


Gast: Kjel Voesterzoons

Banjo Kazooie

In deze aflevering keren we terug naar de late jaren negentig. In deze periode brengt Nintendo een zoveelste pareltje dat voor hen werd gemaakt door wonderkind Rare. Kijk mee terug naar een warme zomer gevuld met muzieknoten, Jinjo's, puzzelstukken en vooral, de beer en de vogel.


Gast: Diëgo De Coster

Star Wars

In een podkot dicht, dichtbij keren we terug naar a galaxy far, far away.

Hoewel ik te jong was om de eerste trilogie van Star Wars vanop de eerste rij mee te maken, heb ik toch heel warme herinneringen aan deze prachtige filmreeks. What's not to love? De prachtige onaardse beelden, de diepten van de galaxy, de nobele Jedi en de duistere Sith... Star Wars was een cultureel fenomeen en een visuele parel. Dit alles werd nog eens extra opgezweept met de prachtige muziek van John Williams.

Jump met ons to hyperspace en herontdek heerlijk ouderwetse space opera van de bovenste plank... MAY THE FORCE BE WITH YOU!


Gast: Jasper Avet

Ghostbusters

Ik leerde The Ghostbusters kennen dankzij een neef van me. Als kind hielden we zielsveel van het vele speelgoed en alle merchandise van deze "helden". Als trouwe kijkers van de animatiereeks was onze verbazing groot toen we ontdekten dat er ook échte films van onze geliefde spokenjagers bestonden. Vandaag ben ik nog steeds een grote fan, dus een aflevering over dit onderwerp kon niet uitblijven. Voor het opnemen ervan keek ik samen met een jonge nieuwe fan naar de tweede film van de reeks. Milan heeft de Ghostbusters nog maar pas ontdekt, maar is al zo verkocht dat hij een lijkwagen kocht en deze ombouwde tot Ecto1. In deze aflevering durven we al eens afdwalen, maar wie nostalgisch is vindt dat zeker niet erg!


NostalGeek Leest: The Landlady

Wie was er als kind niet gek op de boeken van Roald Dahl? Als kind zat er na een bezoek aan de lokale bib steeds wel een boek van hem in mijn schooltas. Roald heeft een bijzonder talent; hij schrijft doorgaans gruwelijke verhalen neer die hij toch zo weet te verpakken dat je ze als kind als grappige nonsens kan lezen. Als je deze verhalen met de blik van een volwassene leest, kan je de subtiele laagjes weghalen en de ware bedoelingen van Dahl tussen de regels lezen. Dat Dahl ook hele bundels kortverhalen schreef voor een volwassen publiek, doorgaans doorspekt met gelijkaardige gruwel die onder wat minder laagjes doch net zo subtiel in de tekst aanwezig, zal je niet verbazen. Deze keer koos ik voor "The Landlady". Een verhaal dat bewijst dat in de vertelsels van Dahl niks is wat het lijkt.

NostalGeek leest: The Jaunt.

Deze keer heb ik gekozen voor een minder bekend verhaal van Stephen King. In "The Jaunt" worden we meegenomen naar de verre toekomst. Een familie maakt zich klaar om een reis te maken naar Mars, waar ze een aantal jaar zullen gaan wonen. Hiervoor zullen ze gebruik maken van "The Jaunt". Om te begrijpen wat dit juist is zal je moeten meeluisteren naar de uitleg die vader Mark aan zijn zoon geeft om deze toch enigszins gerust te stellen voor het vertrek..... Het zou natuurlijk King niet zijn als het verhaal eindigt met een twist! Ga er even voor zitten, en luister mee naar dit prachtige kortverhaal. Geniet ervan!NostalGeek Leest: Het Huwelijkscadeau

Omdat de dag van publicatie van deze aflevering (16-04-20) toevallig samenvalt met mijn tiende huwelijksverjaardag, heb ik deze keer een verhaal gekozen dat gaat over een jong koppel dat nog maar pas in het huwelijksbootje is gestapt. Wanneer ze na het feest de kaartjes en brieven bekijken, ontdekken ze ook een mysterieuze bruine envelope waarin een wel heel bijzonder en mysterieus huwelijkscadeau werd verstopt.


NostalGeek Leest: The Little Mermaid

Deze keer heb ik gekozen voor een verhaal dat ons leert dat we soms nooit zullen krijgen waar ons hart het meeste naar snakt. Net zoals wij vaak net dat willen dat we niet kunnen krijgen of hebben, zo ook geeft The little mermaid alles wat ze bezit op, in de ijdele hoop zichzelf en haar wereld te overstijgen en haar ware liefde in haar armen te kunnen sluiten. Dit is het originele verhaal van Hans Christian Andersen. Het blijft een persoonlijke favoriet van me.

Hopelijk kan dit verhaal jullie net zo bekoren!

NostalGeek Leest: 1408 - Deel 1.

Tijd voor een nieuw verhaal voor in uw kot! Laat me je deze keer meenemen naar New York. Samen met schrijver Mike Enslin boeken we in een hotel een kamer waar wel een heel bijzondere geschiedenis aan vast hangt. Zo bijzonder, dat de manager er alles voor doet om je te doen afzien van het doorbrengen van de nacht op deze vervloekte plek. Kamer 1408 geeft zijn geheimen niet gretig prijs. Welke vreemde krachten hebben er hun intrek genomen? Waarom zijn er zoveel mensen in deze kamer gestorven? Wat kijkt over je schouder mee als je in de badkamer voor de spiegel staat. Er staat Enslin een bijzondere nacht te wachten.

Dit is het eerste van de twee delen van dit "lange" kortverhaal.

NostalGeek Leest: 1408 - Deel 2.

Ben je klaar voor het tweede deel van 1408? Ondanks de waarschuwingen van Mister Olin wil Mike koste wat het kost een nacht doorbrengen in de beruchte kamer 1408 om zijn bevindingen te kunnen toevoegen aan zijn nieuwe boek. Wat kan er tenslotte gebeuren? Spoken en geesten bestaan nu eenmaal niet... En wat denk jij, beste luisteraar? Heb jij er zin in? Maak je dan gereed om Mike te volgen in deze mysterieuze hotelkamer...

Er staan je vreemde dingen te wachten.
NostalGeek Leest: Sneeuw, Glas, Appels.

Deze keer een speciale aflevering van The NostalGeek Podcast. Wellicht zit je net als ik opgesloten in je huis omdat daarbuiten het Coronavirus aan zijn opmars bezig is. Omdat gasten ontvangen nu uit den boze is en ik iedereen die zich eenzaam voelt wil steunen, lees ik in deze aflevering een pareltje van een kortverhaal voor. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het sprookje van Sneeuwwitje. Stel je voor dat wij niet het juiste of echte verhaal kennen. Wat als we ook eens de andere kant zouden horen, die van de boze koningin, de boze stiefmoeder.... Geniet met volle teugen van dit verhaal van meesterverteller Neil Gaiman. OPGEPAST, dit verhaal is niet geschikt voor kinderen....weeze gewaarschuwd! Mocht de Coronacrisis reeds voorbij zijn als je dit in je oren krijgt, geniet dan van alle vrienden, restaurants en activiteiten die we nu moesten missen. Cheers!

Halloween Special

Halloween komt dichterbij. Tijd om je monsterpakje weer van de haak te halen (in mijn geval gewoon eens geen masker dragen....the freedom!!!!) en samen met vrienden een heerlijk avondje te griezelen, smullen en lachen. Deze periode is zo gezellig en zo nostalgisch....daar moeten we toch even over babbelen.

In deze speciale aflevering van The NostalGeek Podcast. hebben we het over alles wat deze periode zo leuk maakt. Naast eigen verhalen zijn er ook een heleboel film en boekentips te rapen. Happy Halloween!!!!


Gast: Michael G